A nem mindennapok

Főként olyan gondolatokat írok, amik foglalkoztatnak. Kérdéseket, amikre választ keresek. Ezek lehetnek művészeti, oktatási, de szociális, esetleg politikai kérdések is.

2009.09.01. 16:49 nagytomsky

Első nap

Megkezdődött, amire annyian (nem) vártak... Megvolt a megnyitó szépen, katonásan, ahogy kell. A gyerekek megszeppenve hallgatták az igét. Kisebb megrökönyödést váltott ki az a tényállás, miszerint egy városi rendelet értelmében tilos dohányozni közterületen. Magyarán az eddig bejáratott suli előtti járda (tehát nem iskolai terület) SEM jöhet számításba.

Jellemzően ikufájgteres megoldásként átmentek cigizni a szemközti járdára... "KÖZTERÜLETEN nem lehet dohányozni"... Anyám... Megint sok dolgunk lesz, ha ilyen alapdolgokat nem képesek felfogni. Na persze minden rendelet annyit ér, amennyit be is tartatnak belőle.

Alapvetően dohányzás ellenes vagyok. Nem szeretem, sosem gyújtottam rá. Egyszer sem. Büdös. Nem is értem, eddig hogy lehetett halogatni egy ilyen rendeletet. Egyet viszont sajnálok: a csóringer kis diákok (szülei) baromi sokat fognak fizetni a gyerek agybarokkanásáért. (Feltéve, ha be is tartatja a város a szabályt.)

Lesz színház Jászberényben. Ettől a hónaptól kezdve. Remélem az ifjúságot sikerül berángatni, azaz összehozni egy párszor az óra összevonásokat a színháznak alárendelve. Egy jó darab tarol. Leveszi a lábáról az embert. Úgy érzem, hogy ez korosztálytól független. Ja igen; itt tudjátok elérni a színházat:

http://issuu.com/elnfree/docs/malom_program

Nagyon várom az "új" találkozást a diákokkal. Bízom benne, hogy sikerül megtalálni a közös hangot. Na persze közhely, de ez évről-évre nehezebb. Bízom benne, hogy nem miattam.

1 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://nagytomsky.blog.hu/api/trackback/id/tr891353279

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kismaci86 · http://kismaci86.blog.hu 2009.09.01. 18:03:41

Szió! "Jellemzően ikufájgteres megoldásként átmentek cigizni a szemközti járdára" Ez jó :D Hát igen... mit vártál? :D Már csak azért sem fognak leszokni róla vagy ilyesmi :) Én se gyújtottam rá soha, de nem is akarok, mert nem vonz...
süti beállítások módosítása