A nem mindennapok

Főként olyan gondolatokat írok, amik foglalkoztatnak. Kérdéseket, amikre választ keresek. Ezek lehetnek művészeti, oktatási, de szociális, esetleg politikai kérdések is.

2012.02.06. 19:41 nagytomsky

Ahogy a napokban mind több emberrel beszélgetek, örömmel tapasztalom, hogy nem csak nekem tűnt fel a média által az emberekbe sulykolt páni félelem és rettegés a hótól.

Egy héttel a szombati (pénteki) havazás előtt már a Híradó fél órájából 15 perc azzal telt el, hogy a népet hülyítették azzal, hogy vásároljanak be tartós élelmiszerekből, mert itt bizony mindenki éhen döglik, ha nem!

Már ekkor sem értettem... Persze ekkor még 100 ágra sütött a nap. Gondoltam én is, hogy esni fog, ha már ennyit mondják, de azért kétkedve fogadtam a dolgot.

Eljött a szombat, esett egy kis hó, de semmi több. Hideg is volt persze hozzá. De hát milyen idő legyen télen? Legyen hó és legyen hideg. Mi ezen a meglepő?
Egy dolog volt számomra meglepő: a felkészületlenség. Hiába a tömeghisztéria keltése, a városban napokig nem lehetett a közutakon rendesen járni. A hókotró csak mutatóban volt jelen, és akkor sem leeresztett lapáttal. Azt nem tudom, hogy a jelen törvényi szabályozás engedi-e az utak sózását... de lehet, hogy nem... Legalább is erre enged következtetni az a  tény, hogy kedden láttam meg az aszfaltot a főbb utakon. Mi nem a legkisebb utcában lakunk, de itt sem látom az úttestet... Na jó, ma - szerdán már itt-ott igen.

Mi lett volna, ha TÉNYLEG nagy hó esik??

Visszatérve a médiára: Vajon kinek állt érdekében ez a hisztéria? Vagy már annyira nem volt miről beszélni, hogy ezt a lapot kellett elővenni? Esetleg annyira sok mindenről kellett volna beszélni, hogy így könnyebb volt megoldani a helyzetet? Mármint a figyelem eltereléssel. Én ez utóbbit gondolnám.

Persze a gazdaság élinkítése sem elhanyagolható; biztos sokkal több "tartós élelmiszer" fogyott(, nem beszélve a hólapátokról) a múlt héten.

Szólj hozzá!

Címkék: média hisztéria közlekedés hóhelyzet jászberény


A bejegyzés trackback címe:

https://nagytomsky.blog.hu/api/trackback/id/tr264072774

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása