A nem mindennapok

Főként olyan gondolatokat írok, amik foglalkoztatnak. Kérdéseket, amikre választ keresek. Ezek lehetnek művészeti, oktatási, de szociális, esetleg politikai kérdések is.

2011.04.02. 20:28 nagytomsky

Megyei Rajzverseny 2011

Április másodikán, szombaton rendezte meg Szolnokon a Varga Katalin Gimnázium az immáron hagyományossá vált Jász-Nagykun Szolnok megyei Rajzversenyt. Jászberényt tíz diák képviselte. Hárman a Liskából, hárman a Lehelből, hárman a Gyakorlóból és egy fő a Terplánból érkezett a megmérettetésre.

A feladat a rutinosabbaknak már ismert volt:
Portréban választani lehetett egy fiút vagy egy lányt,
Csendéletben pedig egy geometrikusabb és egy szabadabb- virágcsendéletet.

Szerintem nehéz volt. Különösen a geometrikus csendélet, tele csupa ívvel, ovállal, hengerrel. A berényiek persze most is jól teljesítettek függetlenül attól, hogy melyik témát választották.
Nekem már az is tetszett, hogy a 40 főből 10 jászberényi volt. A megye negyede. :)

A zsűri elnöke idén is Verebes György volt. Ő a Szolnoki Művésztelep vezetője és már évek óta vállalja ennek a nemes versengésnek a levezetését. Hozzáértése, szakmai elhivatottsága azt gondolom példaértékű ebben az országban.
A Liskából Palásty Anikó megyei harmadik lett színes csendélet kategóriában, míg a Lehelből Dér Virág portréban ért el hasonló eredményt. Pataky Bogi - szintén a Lehelből különdíjat kapott a valóban fantasztikus pittkrétával készült munkájáért.

Idén a munkák már nem csak a beavatottak előtt váltak ismerté, hanem a szervezésnek köszönhetően most hétfőtől (2011. április 11-től) a szolnoki tiszapART moziban is megtekinthetők, ami azt gondolom, hogy kiváló bemutatkozási lehetőség a fiatal alkotók számára.

Szólj hozzá!

Címkék: liska varga katalin szolnok megyei rajzverseny verebes györgy


A bejegyzés trackback címe:

https://nagytomsky.blog.hu/api/trackback/id/tr862794503

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása