A nem mindennapok

Főként olyan gondolatokat írok, amik foglalkoztatnak. Kérdéseket, amikre választ keresek. Ezek lehetnek művészeti, oktatási, de szociális, esetleg politikai kérdések is.

2010.11.19. 21:27 nagytomsky

Tragédia

Tegnap, mikor visszaértem a diákokkal az első órai kiállításlátogatásból, már felbojdult a tanári. Mindenki lázasan hadonászott, magyarázott, a számítógép köré gyűltek és tapintható volt a feszültség.

Mi történt?
- Hárman meghaltak. Dani is az autóban ült...
volt az első információm. Az első szünetben még nem, de a másodikra már kiderült, kik voltak az autóban. A hatból kettőt ismertem.
A sofőr tavaly érettségizett nálunk. Alapvetően csöndes srác volt. Mindenki tudta róla, hogy nem érdekli az iskola, a tanulás, csakis a tánc. A tánc volt a mindene, az élete. Emiatt aztán sokmindent el is nézett neki a tantestület. Tényleg fantasztikusan táncolt. Úgy tudom, fel is vették a Táncművészeti Egyetemre.
A másik srác, akit ismertem - bár főleg csak látásból - a 31 éves súlyos sérült. Róla mindenki csak szuperlatinuszokban tud beszélni. Kivételes ember. Okos, szerény, tisztelet tudó, érzékeny - hiszen művész ember. Ovis kora óta ismerem.

Az már kiderült, miért voltak hatan az autóban, de még mindig nagyon furának tartom, hogy mehettek szembe a forgalommal. Mivel a sofőr nem volt ittas, csak a rossz látási körülmények és a gondatlanul felfestett és kitáblázott kereszteződés lehet az oka a tragédiának.
Most olvastam erről egy szerintem alapos cikket. Mindenkinek ajánlom.

A harmadik (nagy) szünetben már minden hozzánk járó népitáncos sírt. Szörnyű érzés volt úgy órákra járni, hogy a fiatalos jókedv helyett mindenütt a gyásszal találkoztam.
 

Szólj hozzá!

Címkék: baleset jászberény


A bejegyzés trackback címe:

https://nagytomsky.blog.hu/api/trackback/id/tr102460164

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása