A nem mindennapok

Főként olyan gondolatokat írok, amik foglalkoztatnak. Kérdéseket, amikre választ keresek. Ezek lehetnek művészeti, oktatási, de szociális, esetleg politikai kérdések is.

2010.01.13. 14:56 nagytomsky

Félév

Már-már az elviselhetetlen fázisba ér a félévi hajsza. Minden diák órákkal a félév lezárása előtt akar javítani; elhalmozzák az asztalomat sajnos nem minden esetben megfelelő minőségű alkotásaikkal. Nem az a baj, ha valaki nem tud rajzolni, hanem ha azt hiszi, hogy a rossz munkával is elérhet eredményeket. Azt gondolják, hogy mindegy, mit adnak le, úgyis majd csak azt nézem, hogy darabszámra megvan a munka és kész. Hát nem! Összecsapott kriksz-krakszra nem vagyok hajlandó ötöst adni. Így is levittem az igényszintem a béka feneke alá... de ezt sem képesek átugrani.

Persze tisztelet a kivételnek, mrt van olyan, aki valóban értékes, munkás feladatot hoz bemutatni. Belőlük van kevesebb.

Sok olyan tanuló is van, aki egyáltalán nem áll kétesre, de behoz - többnyire egy sz*r - munkát és azt várja, hogy majd hasra esek és megadom a jobb jegyet. Aztán persze felteszi a nagy kérdést, hogy - "de miért?" - nem kap jó jegyet. Évközben meg lazulás van.

De már csak egy munkás nap és zárunk. Utána megint csend lesz egy darabig...

A másik nagy "hír", hogy januártól megszűnik az "adható" étkezési támogatás teszkós két-ezer forintos utalványunk. Megmarad viszont a melegétkeztetéses hat-ezer forint. Eddig úgy volt, hogy vagy ezt, vagy azt lehetett igénybe venni.
Ezzel a lépéssel arra lettünk kényszerítve, hogy vegyük igénybe az iskola konyháját. Nem egy nagy élmény a menza... gondolhatjátok. A lényeg az, hogy havonta 11 napot etet a suli. Majd kiderül, mi sül ki belőle; pénteken kezdem a hozzátáplálást.
 

Szólj hozzá!

Címkék: rajz iskola bizonyítvány festés ötös osztályzat félév osztályzás


A bejegyzés trackback címe:

https://nagytomsky.blog.hu/api/trackback/id/tr361669467

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása