A nem mindennapok

Főként olyan gondolatokat írok, amik foglalkoztatnak. Kérdéseket, amikre választ keresek. Ezek lehetnek művészeti, oktatási, de szociális, esetleg politikai kérdések is.

2010.01.12. 21:29 nagytomsky

Masszázs

Még sosem voltam talpmasszázson a mait megelőzően. Ma volt szerencsém. AZt nem sejtettem, hogy ez ennyire fáj... Nem az a simogatós, ellazulós fajta masszázs volt, hanem az a "majdmeghalokannyirafáj" forma.
A masszőr Erzsike szerint csak ennek a fajtának van gyógyászati értelemben értéke. Ennek megfelelően akkor sem váltott, mikor már az életemért könyörögtem a fotelben.

A talpon minden pont megfeleltethető a testünk más pontjának az idegvégződések okán. Így lehet stimulálni a szerveket. Ha valamelyik pont jobban fáj a többinél; vagy pattog, az jelezhet bizonyos betegségeket, hiányokat (vitamin) és más rendellenességeket is.

Konkrétan nekem a halántékomnál fájt nagyon-nagyon, amelynek pontja valahol a nagylábujj mellett van. De iszonyatos volt a bélrendszerem és az agyam (helye) is. Bár tulajdonképpen szinte mindenhol fájt. Mint egy tatának... Ja, a derekam is elég extra volt.

Állítólag az első két alkalom az, ami ilyen iszonyatos fájdalommal jár, utána már tompul a fájdalom és javul a közérzet. Hát, ha lesz még ilyen alkalom, akkor nagyon ajánlom, hogy jobb legyen. Na persze ennél már nem nehéz.

Őszintén?! Nem ajánlom senkinek ezt a masszázst. Csak mazohistáknak és azoknak, akiknek nincs fájdalomérzetük.
A feleségem alapvetően jól tűri az ilyen fizikai megpróbáltatásokat - eddig konkrétan azt hittem, hogy neki nincsenek olyan idegsejtjei (vagy milyei), amelyek a fájdalomért felelnek. De most kiderült, hogy van neki olyan. Vagy legalábbis mind a talpában összpontosult. Ő nem bírta a kiképzést. El lehet képzelni azt a fájdalom adagot. Nagyon durva!
 

1 komment

Címkék: talp talpmasszázs


A bejegyzés trackback címe:

https://nagytomsky.blog.hu/api/trackback/id/tr31667781

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

enigmapont 2010.01.14. 15:54:16

:) En ugyanigy soha senkinek nem ajanlom az elektro-akupunkturat!!! Hasonlo az elv, es irtozatos!!!
süti beállítások módosítása