A nem mindennapok

Főként olyan gondolatokat írok, amik foglalkoztatnak. Kérdéseket, amikre választ keresek. Ezek lehetnek művészeti, oktatási, de szociális, esetleg politikai kérdések is.

2010.01.05. 09:53 nagytomsky

Kötelező óraszám

Én szeretek tanítani. Egyetlen bajom vele, hogy rengeteg a kötelező óraszám. Tiszta őrület. Rohanok egyik osztályból a másikba, feladatok feladatok hátán, amiket itthon ellenőrzök, olvasok, javítok. Olyan sokat, hogy csak kutyafuttában tudok pár megjegyzést hozzáfűzni a dolgokhoz. Mennyivel jobb lenne, ha napi max 4 órám lenne és mindenre lenne időm. Az összesen 20 óra lenne. Most 22 van. Emlékszem régen 18, meg 20 óra volt a heti kötelező. A régi szép idők... Húú, ezek szerint már fiatal sem vagyok. Na pafff... szép dolog mondhatom.

Most a "gyerekekkel" filmet elemzünk, ami nem egyszerű feladat úgy, hogy nagyon nincs lehetőségünk együtt megnézni egy filmet. Így kábé mindenkinek ötöst kell adnom, aki energiát fektetett a munkába. Ami persze nem baj, de nem tudom, mennyire lépünk így előre. Kézzel kell írniuk, ennyi a "követelmény", de higgyétek el, hogy már ez is követelménynek számít 2010-ben! Más világ ez már.
Vannak egy páran, akik már leadtak az elemzésnek szánt mondanivalójukat. Csak az a baj, hogy mind; egytől egyig az internetről van leszedve... Rá is írtam a dolgozatokra, hogy az egyik a port.hu-ról, a másiké a wikiről van szedve... Nem bonyolították túl... Természetesen ezt nem fogadom el!

A félévhez közeledünk, de nagyon, így zárogatom le a jegyeket. Nem egyszerű jeggyel osztályozni. Igazságtalannak tartom és mindenki utálja. Na mindegy, valószínűleg nem én - vagy bárki más, aki TANÍT fogja megváltoztatni a világot. Azoknak nincs rá idejük. Akik viszont változtatgatnak, azoknak meg eszük (és rálátásuk) nincs hozzá. Idétlen világ ez.

Szólj hozzá!

Címkék: iskola óraszám rajz óra


A bejegyzés trackback címe:

https://nagytomsky.blog.hu/api/trackback/id/tr651647633

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása