A nem mindennapok

Főként olyan gondolatokat írok, amik foglalkoztatnak. Kérdéseket, amikre választ keresek. Ezek lehetnek művészeti, oktatási, de szociális, esetleg politikai kérdések is.

2010.01.02. 21:18 nagytomsky

Espinoza

Ma különleges vendégeink voltak: Mágus barátom és egykori esküvői tanúm, valamint barátnője, a chilei származású Evelyn Castro Espinoza. Vele még sosem találkoztunk, de már mindannyian nagyon vártuk a pillanatot. Azt kell, hogy mondjam, sokkal szimpatikusabb, mint gondoltam, pedig alapból azt gondoltam, hogy az lesz. Már csak azért is, mert ő is Evelin, csak ő épp y-onal írja a nevét.

Már az ajtóban a nyakamba ugrott és nagyon örült, hogy találkoztunk, utána megpillantva a "little Evelin"-t, még jobban a szívünkbe lopta magát. Táncolt, pörgött-forgott a két Evelin, mi pedig szívrepesve néztük a produkciókat.

Érezhetően más közegből érkezett. Ennyi pozitív energia egy egész városban nincs Magyarországon, mint ebben az egy leányban. Mágus mesélte, hogy reggelente összepuszilgatja az egész családját, így köszöntve őket. Itt ez szokatlan, de nagyon kedves gesztus.
Miben rejtőzhet ez a számunkra idegen habitus? Gondolom a chilei nép is szenvedhetett eleget, mert innen mi csak a diktátort, Pinochet-et ismerjük. Biztos nem volt egy leányálom ott sem élni évtizedekig...
Azért erre hivatkozok, mert itthon megszokhattuk, hogy a magyar nép elnyomott, nyomorgatott és hányatott sorsával szokták magyarázni az állandó nyavajgásainkat. Mintha más nép nem szenvedett volna...

Kaptunk tőle egy chilei gyümölcsös kenyeret, ami jó és egy babáknak íródott Guns n' roses cd-t... Ez nagyon kemény. Jó pár GNR sláger és nem sláger van átírva akusztikus gitárra, furulyára és egyéb lágy hangszerelésre. Nyugtató és meglepő. És nem utolsó sorban szépen a helyes út felé böködi a gyanútlan babákat! :)

Remélem Mágus benősül ebbe a családba... még ha nehéz is lesz asszimilálódnia. :)

Szólj hozzá!

Címkék: latin gyerek chile baba


A bejegyzés trackback címe:

https://nagytomsky.blog.hu/api/trackback/id/tr461640481

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása