A nem mindennapok

Főként olyan gondolatokat írok, amik foglalkoztatnak. Kérdéseket, amikre választ keresek. Ezek lehetnek művészeti, oktatási, de szociális, esetleg politikai kérdések is.

2009.11.04. 10:03 nagytomsky

Színtan

Színtant tanítok a középsulisokkal. Az elméleten túl ennek az is része, hogy festetek. Minő meglepő. Azt hiszem, eddigi pályafutásom alatt még nem fordult elő olyan, hogy középsulisokkal erre vetemedjek. Hogy miért? Mancsogás mindenhol; de különösen rajtam. Mert hát nekem kell megmutatni...

A feladat az, hogy a három alapszínből állítsák elő a hat tagú színkört. Magyarán az elsődleges kevert színeket.
Utána, fehér hozzáadásával állítsák elő a terem falának színét. Elég megerőltető feladat, nem is mindenkinek sikerül.

Egész jó pannonkolor festéket használunk,de van vele egy bibi: lilát képtelenség belőle előállítani. Érdekes, temperából siekrül. Más gyár, más anyagok, stb...

Ami a munkához mégis erőt ad, hogy nagyon jól leköti a diákokat. Nem is gondolná senki, hogy 18 éves srácok milyen nagy kísérletező kedvvel mancsognak a festékekben. Kihívás nekik a feladat és emiatt élvezik. Versenyeznek! Kiváló! :)

Szólj hozzá!

Címkék: színtan középiskola festés


A bejegyzés trackback címe:

https://nagytomsky.blog.hu/api/trackback/id/tr781497832

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása