A nem mindennapok

Főként olyan gondolatokat írok, amik foglalkoztatnak. Kérdéseket, amikre választ keresek. Ezek lehetnek művészeti, oktatási, de szociális, esetleg politikai kérdések is.

2011.07.18. 14:52 nagytomsky

Bibione

Ezek az olaszok nagyon tudnak valamit. Azaz valamiket! Már többször voltam különböző évszakokban és városokban az országban és mindig ugyan az a tapasztalat. Imádnak élni! Ez persze közhely, mert hát a mediterrániumról ezt már sokan, sokféle képpen elmondták, de ettől még ez így van.

Olyan ez, hogy átléped a hatért és egyből jó!

Kis félsz volt bennem, hogy Bibione más lesz. Ez mégis csak egy turista központ; értelmetlen csillogás és közhely puffogtatással, de nem. Jól megvettek kilóra! :)

Az egy óriási különbség a magyar és az olasz vendéglátás között, hogy legyen az bármi, amit el akarnak adni, mindig arra törekednek, hogy elégedett legyél. 
Az étteremben még inkább feltesznek arra a tányérra plusz két kagylót, hogy fullos legyen az élmény, mintsem ügyesen elkennének valamit a tányéron, hogy olyan legyen, mintha teli lenne.
Az árakra vagy kíváncsi gondolom. Hát azok nem magasabbak, mint a Balatonnál. Ha ügyes vagy, még olcsóbb, mint itthon.
Persze nem közvetlenül a tengerpart mellett kell szállást foglalni és nem kell minden nap étteremben enni. Akkor meglepően olcsón kijössz a pénzedből.

Valahogy a földből sugárzik a boldogság, a kreativitás és valami őserő, amitől jobban érzed magad. Megmagyarázhatatlan.
Persze tudom, hogy az olaszok sem szeretika bevándorlókat; ott letelepedni biztosan nem lenne egyszerű, de ki kell menni időnként feltöltődni. Most érzem csak igazán a hiányát, hiszen legalább 4 éve nem voltam a mostanit megelőzően.

Gyerekkel külön jó a kiruccanás, ugyanis imádják a gyerekeket. Mindent megtesznek a gyerekek öröméért, kényelméért. Ez persze ránk szülőkre is visszahat, mert ettől mi is megnyugszunk. Soha ilyen jó nyaralásunk nem volt.
 

Szólj hozzá!

Címkék: nyaralás bibione


A bejegyzés trackback címe:

https://nagytomsky.blog.hu/api/trackback/id/tr593077101

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása