A nem mindennapok

Főként olyan gondolatokat írok, amik foglalkoztatnak. Kérdéseket, amikre választ keresek. Ezek lehetnek művészeti, oktatási, de szociális, esetleg politikai kérdések is.

2011.02.14. 20:21 nagytomsky

Egy másik fotós

A suliban évek óta én készítem az osztályfotókat. Ez több okból is praktikus. Mivel ismerem őket, tudok egyéni kívánságokat is teljesíteni és sok képet készítek, hogy mindenki elégedett legyen.
Árban sem vetem el a sulykot; majd'hogynem bekerülési költség áron megcsinálom. Persze, van egy kicsi hasznom rajta, de ebből nem jutok el Balira... inkább csak egy hétig fedezi a reggelimet.

Ez persze a "hivatásos-profi" fotósokat teljesen kiidegeli. Lehet, hogy többen találkoztatok már az iskolák kedvelt (?) osztályfotósával, Dzsordzsmájküllel. A fazon évekkel ezelőtt énekelt is egy G.M. hasonmásversenyen. Szerintem legalább húsz éve járja az iskolákat osztályfotókat csinálgatva. Nincs kétségem afelől, hogy jól is dolgozik.
Úgy tudom, hogy 13×18-as képeket ad 400 forintért. A fotós árakat ismerve ez még nem is olyan sok.

A sok az, ahogy viselkedik. Pár éve már kitiltották az iskolánkból a bunkóskodása miatt.Beront a terembe óra alatt és a tanár legnagyobb megrökönyödésére félbeszakítja az órát és "berendezteti" a termet. Készít három (egyébként jó) felvételt és minta mutatása nélkül megkéri az osztályt, hogy egy héten belül képenként X összeget fizessen be.

Ennek lett vége egy pár éve. Én akkor átvettem a stafétát. Nekem egy Canon EOS 350d gépem van-beépített vakus. Emiatt "csak" kültéri képeket szoktam készíteni az osztályokról. Ezek után jöhet némi PhotoShop. Kis vágás itt és ott, világosítás, sötétítés, ha kell... Végül profi fotósnál hívatom elő. Még ő is igazít rajta. Egész jó képek szoktak születni (és ezt nem én mondom). Osztályonként 10-20, de megesett már, hogy 40 felvétel is születik. Egyéni bánásmódban részesítem őket, hiszen nap, mint nap találkozok velük, nem is tehetném meg, hogy "átvágjam őket" vagy nyerészkedjek.

Ezért is lepődtem meg, mikor a múlt heti Dzsordzsmájkül jelenés után az egyik osztály elmesélte, hogy leszólta a képeimet. Azokat a képeimet, amelyeket ő sosem látott. Idézem: "A béna rajztanár béna képei"... :)

Tuti, neki jobb gépe van, mint nekem. Nem is vitatom. Tuti, hogy klassz vakuja van, emiatt ő osztálytermekben készíti a felvételt - én ezért nem (egyenlőre). A fotózáshoz nekem is van "közöm"... erről már beszéltem. Így nem állja meg az sem a helyét, hogy "Neki hogy esne, ha én mennék be órát tartani?!" Mert ilyet is mondott... :) Ja, meg, hogy "Biztos nyerészkedik." :)))))))))

Hát, kedves G.M. utánzat. Nem nyert...

Biztos mérges volt, hiszen a suliban alig egy pár osztály (akiket nem tanítok és elsősök) kért a munkájából, arra hivatkozva, hogy "a rajztanár már készített"...

Na, és mi lesz, ha majd ténylegesen beindítom a bizniszt?? (Persze a liskások mindig olcsóbban kapják meg, amíg ott tanítok.;))
 

1 komment

Címkék: fotós george michael osztályfotó


A bejegyzés trackback címe:

https://nagytomsky.blog.hu/api/trackback/id/tr352661475

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

enigmapont 2011.02.24. 16:39:24

:D Ezen nagyon jot szorakoztam!
süti beállítások módosítása