A nem mindennapok

Főként olyan gondolatokat írok, amik foglalkoztatnak. Kérdéseket, amikre választ keresek. Ezek lehetnek művészeti, oktatási, de szociális, esetleg politikai kérdések is.

2010.02.18. 15:06 nagytomsky

Torkos csütörtök

Ma nyugodtabb napom volt. Szép-nyugodt... csak egy órán kellett ordibálnom. Azon se végig. Az már jónak számít? Nálunk annak.

Nem is érdekel, mert végre itthon vagyok és vár a hétvége. (Mert ugye pénteken nem dolgozom.) Ma van a "Torkos csütörtök", ami azt jelenti, hogy a kijelölt éttermekben fél áron lehet enni. Ez azt jelenti az én olvasatomban, hogy reális áron - azaz az átlag ember pénztárcájához mérten - lehet büntetlenül étkezni.
Szeretem az ilyet. Szeretek étteremben enni. Nem kell utána elpakolni, mosogatni; előtte nem kell boltba menni, órákat tölteni a kaja elkészítésével, a család férfitagjának pedig nem kell megakadályozni a gyermeket abban, hogy abajgassa a család főzős tagját. Kevesebb harccal jár!
Ahogy ezeket írom, kezd is megkordulni a gyomrom. Az ebéd ma kritikán aluli volt. Na nem a feleségem követte el (ő nemis tud rosszat), hanem a suli menzája kotyvasztott valami furát. Marhapörköltnek nevezték el a kreálmányt. Nem akarom őket bántani, tudom, hogy nem azért olyan a kaja, amilyen, mert nem tudnak főzni, hanem azért, mert a lehető legminimálisabb pénzből kell kihozniuk a legmaimálisabb ételeket napról napra. Gondolom kénytelenek a legolcsóbb (és legsilányabb) alapanyagokból "válogatni". Az egyszeri ember is csak annyit tudna ehhez hozzáfűzni, hogy "szarból nem lehet várat építeni". Hát én is így gondolom.

Mi este a Steak House-ba megyünk. Már vagy 3-4 éve nem voltam ott. Akkor ugyan nem főztek rosszul, de nagyon sokat kellett várni a kajára és keveset is adtak. Úgy tudom, azóta sok minden megváltozott náluk, és tán elsősorban az olasz konyhára cuppantak rá. Hát ebben bízva várom az este hat órát.
 

Szólj hozzá!

Címkék: étterem torkos csütörtök steak house jászberény


A bejegyzés trackback címe:

https://nagytomsky.blog.hu/api/trackback/id/tr501769134

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása