A nem mindennapok

Főként olyan gondolatokat írok, amik foglalkoztatnak. Kérdéseket, amikre választ keresek. Ezek lehetnek művészeti, oktatási, de szociális, esetleg politikai kérdések is.

2010.02.14. 14:18 nagytomsky

Olimpia

Olimpia van. Minket, jászberényieket ez különösen érdekel, mert az olimpiai csapat nem kis százalékát teszik ki a mi olimpikonjaink: Huszár Erika és Darázs Péter nekünk hazai versenyző.
Sajnos az első nap már kiestek azt hiszem minden versenyszámból, amiből csak lehet, de hát szerintem nem is volt elvárás tán semmilyen eredmény. Az persze tény, hogy a váltó négy éve a negyedik lett - hozzáteszem; nem kis szerencsével. Majd' mindenki kiesett előlük. De nem gonoszkodok, nem véletlen az, hogy pont ők lehettek azok, akik ezt a bravúrt elérték akkor. Nagyon büszke vagyok rájuk, hogy most is kijutottak, de azt hiszem ezt a város nevében is mondhatom.

A másik esemény, ami az Olimpiával kapcsolatban ma eszembe jut, az a szegény grúz szánkós, aki a nyitó nap előtt az edzésen olyat bukott, hogy a kórházban belehalt sérüléseibe. Nem értem, hogy történhetett. Sok szerencsétlen véletlen (?) összjátéka kellett ehhez. Talán Massa legutóbbi balesetéhez tudnám hasonlítani.

Nem értek egyet azzal a gondolattal, hogy a pálya tökéletesen alkalmas egy ilyen verseny megrendezésére. A szánkó jó állapotban volt, a szánkós nem egy kis vidéki kezdő suttyó volt és mégis. Nekem ne mondja senki, hogy egy pályát úgy kell megépíteni, hogy ha valaki bármely ponton hibázik, az meghal... Ilyen nincs! Vannak "véletlenek", amiket nem lehet kivédeni, de a pálya vonala nem ilyen. Az a véletlen, ami Massával (vagy Sennával) történt, arra nem lehet felkészülni egy versenyzőnek, de itt másról van szó.

Ezeken az eseményeken kívü még nem sikerült odafigyelnem a versenyekre. Remélem hamarosan láthatok pár síugrót, vagy jégkorong meccset. A jégtánc mega sífutás ami egyáltalán nem érdekel. Szégyen és gyalázat! :)

1 komment

Címkék: olimpia vancouver jászberény grúz szánkós szánkó baleset darázs rózsa darázs péter


A bejegyzés trackback címe:

https://nagytomsky.blog.hu/api/trackback/id/tr171757255

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

enigmapont 2010.02.16. 12:52:58

Olimpia van??? Nem is tudtam... Hu, ez mar veszelyes...
Csak azert irok, h helyesbitselek (hacsak nem maradtam le tenyleg nagyon-nagyon vmirol). Huszar Erikarol van szo (sztem).
süti beállítások módosítása