A nem mindennapok

Főként olyan gondolatokat írok, amik foglalkoztatnak. Kérdéseket, amikre választ keresek. Ezek lehetnek művészeti, oktatási, de szociális, esetleg politikai kérdések is.

2010.02.05. 13:47 nagytomsky

Egészségügy

Nagyon szeretem a péntekeket, mert itthon vagyok, nem kell menni dolgozni, ellenben annyit játszhatok Evelinnel, amennyit csak akarok, vagy amennyi jut belőle.
Ilyenkor még többet lehet dobálni, sedergetni, mint egyébként. Ő meg hát... visong és nevetgél.
Most van egy-két új játéka/szokása. Az egyik az orvososdi. Nemrég kapott egy klasszikus piros orvosi táskát, tele műanyagabbnál műanyagabb orvosi "műszerekkel". Már mindet tudja "alkalmazni". Az a klasszikus felállás, hogy le kell ülnöm az ágy szélére, a fejére kell tennem egy fityulát (ami másodpercekben mérhető időtartamig marad csak a fején), mondanom kell neki, hogy "Doktornő" és indul a gyógyászat.
Megkocogtatja a térdem, kapok szurit, ad gyógyszert, de ami a legmókásabb, az az, hogy az én fülembe teszi a sztetoszkópot és így vizsgál meg vele.
Lehet, hogy a magyar egészségügy helyzetét lehet látni itt miniben?

Most szembesültem a ténnyel, hogy kórházunk igazgatója, és majdnem szomszédunk indul a Fidesz színeiben  parlamentbe jutásért. Egyrészt szerintem ő jó ember, másrészut meg sajnálom, hogy már az egészségügyiseket is belekeverik a politikába. Persze nem újkeletű ez; a volt polgármesterünk is azt hiszem belgyógyász volt...
Szívesebben látnám ezt az embert is inkább a kórházban, mint a parlamentben. Meg alapból azt gondolom, hogy egy fenékkel két lovat nem lehet hitelesen megülni. De legalábbis szívvel-lélekkel nem lehet két dolgot csinálni.

Ezért szeretem a pénteket, mert nincs más dolgom, csak hogy Evelinre figyeljek és játszunk. Erre egész héten elég kevés időm van. Na persze a péntekeim sem teljesen dologtalanok, de minden esetre el tudom úgy osztani a feladatokat, hogy szabad legyek. Ámen!
 


 

Szólj hozzá!

Címkék: kórház orvos egészségügy baba kislány doktornő


A bejegyzés trackback címe:

https://nagytomsky.blog.hu/api/trackback/id/tr131731630

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása