A nem mindennapok

Főként olyan gondolatokat írok, amik foglalkoztatnak. Kérdéseket, amikre választ keresek. Ezek lehetnek művészeti, oktatási, de szociális, esetleg politikai kérdések is.

2010.01.27. 14:32 nagytomsky

Víztorony

Tegnap már nem tudtam itthon a fenekemen ülni az egymást követő négy lyukasórámban és bekopogtattam a Polgármesteri Hivatal építésügyi osztályára (ha van ilyen).

A Hamza Studio 2010 évi programjához kértem javaslatokat. Tervünk az, hogy egy köztéri falat festünk meg egy adott témában. Önkormányzati falra volt szükségünk.
Meg is kaptuk a helyi víztorony személyében.

Már régi tervem volt, hogy jó lenne, ha megszépülne ez a többre hivatott épület. Most össze van firkálva, rugdosva a Margit-szigeten álló monstrum.
Régi terv, hogy oda éttermet rendeznek be. Végre civilizálódna a környezet, ha betenné a lábát oda egy vállalkozó.

Természetesen az egészet nem tudjuk kifesteni, mert hihetetlen méretekkel rendelkezik; valahol olvastam, hogy mikor készült - tán a 60-as évek végén (?) - akkor az ország három legnagyobb ilyen épületének egyike volt.

...és megkaptuk! A nyár folyamán, még mielőtt a nagy rendezvények elkezdődnek, be kellene fejezni, hogy a városba látogatók egy új látványosságként tekintsenek rá.

A tervezés hamarosan beindul. Már van is egy-két ötlet, amit így hevenyészve feldobtunk. Ha lesznek konkrétabb, kézzelfoghatóbb látványtervek, megosztom.
 

Szólj hozzá!

Címkék: víztorony jászberény hamza studio


A bejegyzés trackback címe:

https://nagytomsky.blog.hu/api/trackback/id/tr821706504

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása