A nem mindennapok

Főként olyan gondolatokat írok, amik foglalkoztatnak. Kérdéseket, amikre választ keresek. Ezek lehetnek művészeti, oktatási, de szociális, esetleg politikai kérdések is.

2009.11.11. 13:12 nagytomsky

Rossz időben idebenn

Nem vagyok egy lezsibbadós fajta, de ez az időjárás már-már kiveri a biztosítékot. Milyen ősz az ilyen? Egy könnyű sétát nem lehet megejteni hetek óta, mert szakad ez a nyűves...
Szegény leánykám már teljesen hiperaktívvá nevelődik. Nincs udvaron szaladgálás, csak benti rosszalkodás. (Igazából tanulás.)
Tegnap a délutáni alvás után csodaszámba menő dolog történt: nem nyarvogott. Határozottan jó kedvű volt. És olyan jókat játszottunk, bírkóztunk, stb..., hogy minden napnak ilyennek kellene lennie.

Tegnap este néztünk egy doku. filmet is a pelenkás zsenikről; azaz a babák érzelmi és nyelvi éréséről. Hihetetlen... Még úgy is, hogy annó tanultam pszichológiát, hallottam érdekes dolgokat, de így, látva a kísérleteket... más volt. A baba már az anyaméhben beszélni tanul. A nyelv ritmusát megtanulja odabenn és kinn is az "anyanyelve" iránt mutat érdeklődést. Viszont egy másik nyelv sajátosságait is megtanulja könnyen még az első fél évben. Döbbenetes!

Szólj hozzá!

Címkék: fejlődés baba


A bejegyzés trackback címe:

https://nagytomsky.blog.hu/api/trackback/id/tr991517756

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása