A nem mindennapok

Főként olyan gondolatokat írok, amik foglalkoztatnak. Kérdéseket, amikre választ keresek. Ezek lehetnek művészeti, oktatási, de szociális, esetleg politikai kérdések is.

2009.08.29. 22:26 nagytomsky

Gyerekek és kiállítások

Rengeteg gyerekprogramunk volt. Egyrészt délelőtt szombati szokásunkhoz híven a piacon kalézoltunk. Azt konkrétan én szeretem, de azóta már Evelin is. Minden kofának van egy-két jó szava a hercegnőmhöz. Én meg csak mosolygok! :) A délelőtti séta lendületébe még egy mamázás is belefér. Ez mindenkinek jó. Evelinnek azért, mert mamázhat, a mamának azért mert unokázhat, nekem meg azért, mert egy rövid időre tehermentesülök úgy, hogy közben a kiscsaj közelében vagyok.

A délutáni alvás után egy baráti házaspárhoz mentünk át grillezni. Ebből nekünk-későknek már csak a kellemes rész jutott, a kaja (isteni volt) és a sör. Összejött hat gyerek szülőstől, mindenestől. Ez azt is jelenti ilyenkor, hogy mindnki nyomkod minden gyereket, de mégis szabad a légkör. Konkrétan befért két sör is. Ez ebben a helyzetben már soknak (!) mondható. Kifejezetten " kirúgok a hámból" érzés. Kissé szánalmas; nem? :)

Érdekes a szitu. Pár éve még a házigazdával ezen a napon (ami a házassági évfordulójuk kábé) letéptük egymásról az inget kert-pogó közben, most meg a gyerekek elől dugdossuk a sörös üvegeket. Meg az egyik apa-kolléga indítványozására bebeszéljük nekik, hogy a sörben "S" vitamin van. (Ez persze csak az apáknak használ.) Pár év alatt mekkorát változott a világ... Nem tudom, hogy komolyodtunk-e. Ez dilemma. Minden esetre a felelősségtudatunk szintje emelkedett. Ez tetten érhető.

A délutáni alvás idejét igyekszem mindig hasznosan eltölteni. Készülvén a sulira, művtöri szempontból fontos képeket nyomtattam ki az elmúlt hetekben és lamináltam be őket - állagmegóvási célzattal. EZeket, mintegy kártyákat fogom felhasználni az év során. Szerintem egy csomó féle feladatot lehet velük majd kieszközölni.

A másik szerelmem oltárán is áldozgatok. Van két ugyan akkora vásznam. A sulit festem rájuk, ahol tanítok. Most, hogy így visszavettek, biztos érzek tudat alatt némi hálát. Az egyiken impresszív szemléletben, a másikra konstruktívban fogom festeni ezt az amúgy baromi ronda kocka-komcsi épületet. Az érdekel, hogy mit lehet egy nagyon rossz témából kihozni. Az egyik egével már megvagyok. :)

Sokat kéne még festenem. Egyrészt a Jászszent témára is, aminek még lesz kiállítása. Némi ízelítőt is adnék a témából:  https://www.youtube.com/watch?v=XtqoFJv-7s0

Palkó Tibi barátom és ex-tanárom szervezésében már XIX. alkalommal van ART Camp. Általam és a szakma által is nagyra tartott művészek (mert hiszen Tibi is, és a táborból még nagyon sokan Munkácsy díjasok) dolgoznak együtt és állítanak ki minden évben meghatározott témákban. Nekem megtiszteltetés, hogy velük lehetek és tanulhatok tőlük.

Ma lement a mi kis (vagy már nem is olyan kis) alkotó csoportunk kiállításáról szóló anyagunk a helyi kábel tv-ben is. Ez a MAGYARázat címet viselte. Magyar népi motívumokat dolgoztunk fel ki-ki a saját módján. Íme: https://www.youtube.com/watch?v=bKauRryjzcQ és a folytatás: https://www.youtube.com/watch?v=tBquABMDVv0

Nézzétek meg! :)

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://nagytomsky.blog.hu/api/trackback/id/tr711347355

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása