A nem mindennapok

Főként olyan gondolatokat írok, amik foglalkoztatnak. Kérdéseket, amikre választ keresek. Ezek lehetnek művészeti, oktatási, de szociális, esetleg politikai kérdések is.

2011.02.20. 16:20 nagytomsky

Délutáni alvás

A lányom áprilisban lesz három éves. Közeleg az óvoda, amit már mindannyian nagyon várunk.
Ennek persze egyik kritériuma, hogy a "jelölt" szobatiszta legyen.
Ezzel van összefüggésben a mai bejegyzésem is.

Evelin január végéig rácsos ágyban aludt. Nagyon szerette. Mi is szerettük, mert ha egyszer már benn volt, onnan már nem tudott kimászni. Ha nem is akart elaludni, maximum 10 perc bömbölés után jobb híján elaludt.

Január végén kitaláltuk, hogy már nagy lányról van szó... vegyük le az ágy oldalsó rácsát, hogy bármikor ki tudjon jönni. Ez nagyon tetszett a kisleánynak, egész nap "gyakorolta" az ágyból való ki s be mászkálást. Este már ott ülve játszott.

Sokat akartunk egyszerre elérni... utólag látom... Pelenka nélkül, bugyiban van a lányka, aminek persze megvannak a hátulütői. Gyakran megvannak.
Ezen este is így történt... este kilenckor bepisilt az ágyba, játszás közben. Ez még önmagában nem tragédia, de a matracot aznap már nem tudtuk volna száraz állapotba hozni, így kényszermegoldásként a "rendes" gyerekágyában kellett aludnia. A sztori kedvéért elmondom, hogy azt is szereti; a délutáni alvás bevezető szakasza, a mesélés ott zajlott eddig is.
Sikerült is zökkenőmentesen az új ágyban aludnia este. Másnapra ezen felbuzdulva szétszedtem a rácsos ágyat és felvittem a padlásra. Ennek ő örült is. Ellenben azóta nem hajlandó a délutáni alvásra. Ennek következtében a reggel hét órás kelést nem tudja időre kipihenni és délután hatra kezelhetetlenné válik. (Pedig délután egyre is látványosan elfárad...van is mért.) Sír, nyávogva beszél, dobál, stb... Este fél7-7 óra tájban indulhatott a fürdés, és aztán legkésőbb 7-fél8kor az alvás. De ez nem megoldás.
Ha kipihent, nem pisil be. Ha nem, akkor hisztizik, amit mi nem tűrünk, összeveszünk és "bosszúból" bepisil. Ha van délutáni alvás, nem pisil be. Ilyen egyszerű. Igaz, hogy magától sosem szól az utóbbi hónapokban, hogy kell neki, de ha "erővel" rábeszéljük a bilire ülésre, akkor sikerül és ő is elégedett.

Szerintem az egész egy nagyon komoly pszichológiai probléma. Én azt gondolom, hogy az egész kulcsa a délutáni alvás. Ha ez sikeres, egy tündéri kislány a jutalom. Ha nem, akkor a büntetés maga a kisördög.
Nem tudom, hogy lehetne rávenni az új ágyban az alvásra délután. (Este mindig tökéletesen megy.)

Ha valakinek van ötlete bármely opcióra, segítsen!!!!!!!
 

Szólj hozzá!

Címkék: kislány bepisilés három éves délutáni alvás


A bejegyzés trackback címe:

https://nagytomsky.blog.hu/api/trackback/id/tr862674918

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása