A nem mindennapok

Főként olyan gondolatokat írok, amik foglalkoztatnak. Kérdéseket, amikre választ keresek. Ezek lehetnek művészeti, oktatási, de szociális, esetleg politikai kérdések is.

2010.02.08. 21:47 nagytomsky

Zene

Ha hétfő, akkor rajz szakkör!

Zenére festettünk. Ez az egyik kedvencem az évben. Ez olyan szabad, laza dolog és a diákoknak is tetszik. Persze nagy kérdés, hogy milyen zenére történjék a festés. Összeállítottam egy cd-t eltérő stílusú zenékből. 21 dalból 7-re volt időnk:

- Dead Can Dance
- Reneszánsz vokálpolifónia
- FreshFabrik-Serious
- Sirtos-Laziko (görög népzene)
- Busman "népzene"
- Techno
- nemjuteszembe

Ahogy haladtunk előre, egyre jobb dolgok születtek. Először nem tudták, mire is kell gondolni ilyenkor, van aki később sem, de az utolsó dalra már mindenkinél éreztem a gondolatiságot.
Szerintem nem könnyebb vagy nehezebb absztrakt képet festeni egy csendéletnél. Máshogy nehéz. Lehet, hogy két perc alatt elkészülsz vele, de előtte sokat kell csendben gondolkodni, mire megszülöd. Ezt megérezték, átérezték ők is.
Nagyon fontosnak tartom, hogy megszeressék a festészetet művelni. Ne féljenek tőle, hanem maradjanak szabadok vele együtt. Ezt ha valami szigorú témát választottam volna elsőre, nem sikerült volna elérni.
 

Szólj hozzá!

Címkék: zene festés szakközépiskola gimnázium rajzszakkör


A bejegyzés trackback címe:

https://nagytomsky.blog.hu/api/trackback/id/tr921740652

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása