A nem mindennapok

Főként olyan gondolatokat írok, amik foglalkoztatnak. Kérdéseket, amikre választ keresek. Ezek lehetnek művészeti, oktatási, de szociális, esetleg politikai kérdések is.

2010.10.06. 13:38 nagytomsky

Választások

Az ugye nem volt kétséges senki előtt Magyarországon, hogy a Fidesz az önkormányzati választásokat is meg fogja nyerni. Talán az nem volt egyértelmű, hogy meg lesz-e a 2/3, vagy sem az egyes településeken.

Nagyon nem tudom, hogy az ország más részeiben mi a helyzet, de az nyilván való, hogy az egész ország narancs nagyhatalommá változott.

Különösen igaz ez Jászberényre. Magam sem hiszem el, hogy az ÖSSZES körzetben fideszes győzött. Alapvetően jobb oldali beálítottságú vagyok, így örülök is. Talán még jobban örültem volna, ha a Fidesznek nagyobb az "ellenzéke" az önkormányzatban, de nem balról, hanem a civilek részéről. Hiányolom a függetleneket a "parlamentünkből". A 14 fős testületből 10 fideszes... A maradék négyből egy jobbikos, egy emeszpés és egy-egy civil van.

Most nagyon nagyot szakíthat ez az új brigád, de innen magasról talán még nagyobbat eshet. Most nincs az, mint az előző ciklusban, hogy az mszp végig arról szónokolt, hogy azért nemlehet ezt, meg ezt csinálni, mert a fidesz (az eddigi ellenzék) ezt megakadályozta. Most nem lesz ellenzék. Az lesz, amit csak akarnak. Nagyon jól is elsülhet - ebben bízok, de nagyon rosszul is. A jászberényi Fidesz amúgy sem a legjobb hírű az országban. Nemrég fel kellett oszlatni, akkora volt a belháború. Most újjá alakult a választásokra (majdnem u.azon emberekből) - remélhetőleg félreteszik a személyes (és üzleti) sérelmeket.

Nem tudom, van-e még egy ilyen hasonló kaliberű város, ahol ez a 100%-os győzelem összejött a kormánypártnak. Remélem élnek a lehetőségekkel és nem bánja meg a város. Én szurkolok nekik.

A látszat ellenzék pedig remélem nem csupán azzal lesz elfoglalva, hogy borsot törjön a többség orra alá, hanem ha kell, akkor segít, ha épp úgy adódik, akkor beszól. Mert mást úgy sem tehet. Furcsa szituáció. Durvább, mint nagyban a Parlamentben.

Én most nagyon lelkes vagyok és alapvetően jól állok a dolgokhoz. Bízom a többség akaratában és remélem ez a bizalom megmarad legalább erre a négy évre.

Hajrá!

Szólj hozzá!

Címkék: választás jászberény


A bejegyzés trackback címe:

https://nagytomsky.blog.hu/api/trackback/id/tr682350617

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása