A nem mindennapok

Főként olyan gondolatokat írok, amik foglalkoztatnak. Kérdéseket, amikre választ keresek. Ezek lehetnek művészeti, oktatási, de szociális, esetleg politikai kérdések is.

2010.04.25. 20:28 nagytomsky

Szülinap!

Igen, számomra is teljesen hihetetlennek tűnik... már két éves a kislányom. Az elmúlt egy-két hétben annyit nőtt, olyan sokat változott. Igazi nagylánnyá cseperedett.

A szülinapja előtt egy-két nappal megtanítottuk neki, mi a helyes válasz a "Hány éves vagy Evike?" kérdésre. Grátisz még az ujjaival is tudja mutatni.
A nagy nap előtti napon az anyukájával egész délután pitypangot fújkáltak, hogy majd a szülinapi tortán a lángot is profi módon tudja abszolválni a rokonság előtt.
Azt kell mondjam, jól sikerült a dolog; többször meg iskellett ismételni, mert olyan gyorsan sikerült kisebb hurrikánt kicsalogatni a kis fogai mögűl.

A buli úgy kezdődött, hogy mikor ebéd után lefeküdt aludni, anya és apa lelkesen nekiállt átrendezni a háztartást. Plusz asztalt és székeket hoztunk be a szobába, héliumos lufikkal gazdagítottuk a plafont és rózsaszín szalagokkal ékesültek az ajtók is. Nem is szóltam még a "Happy Birthday!" feliratú háromszögekről, amelyek két szoba ajtót kötöttek össze egy tálalószekrényen átívelve.
Mikor mindezekkel a szülők elkészültek, ébredezett az ünnepelt is. Nagyon elkerekedett a szeme a sok fura dologtól. Mondta, hogy "Széééép! Anya! Széééép!"

Percekkel később már a vendégsereg toporgott az ajtóban, elhalmozva a kisleányt csodálatosabbnál csodálatosabb ajándékokkal. Kapott homokozót, biciklit, trambulint és sok-sok egyéb játékot; elsősorban a homokozóba valókat. Nagyon hálás volt, mert mindent kipróbált, mindennek örült, mindennel játszott. Az elégedettségi mérce 10/10-es volt.

Volt torta is. Három! A szülőktől és a nagyszülőktől is kapott egyet-egyet, ami azt eredményezte, hogy jelenleg is egy komplett édességbolt teljes kínálata romladozik a hűtőszekrényünkben. Ezeket képtelenég mind elfogíasztani. Habár a szokásomtó eltérő módon még ma is ettem tortát. Pedig nem szoktam!

Egy külön program volt a torták megkóstoltatása és a gyertyák elfújása. Számtalan fotó készült az aktusról, melyből most közkincsé is teszek legalább egyet. Ugye, hogy egy világszépe? :)

A buli este fél nyolcig tartott, mikor is már mindannyian - vendéglátó és vendég - elfáradtunk. De annyira, hogy már csak egy cél lebegett az orrunk előtt: Hihetetlen sebességgel lefeküdni aludni!

Másnap az ünneplés sorozat folytatódott. Mamam születésnapja alkalmából Evelin kedvéért a budapesti állatkertbe látogattunk el, amit természetesen mindkét ünnepelt nagyon élvezett. Kisleányunkat egy bérelhetős platón húztuk végig az objektumon, ami extra örömöt facsart ki belőle. Ekkorra már nagyon elcsigázott volt szegény (?). Két nap ünnepi kiképzés még tán egy gyereknek is sok egyszerre.

Szólj hozzá!

Címkék: születésnap gyerek torta két éves


A bejegyzés trackback címe:

https://nagytomsky.blog.hu/api/trackback/id/tr861950941

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása