A nem mindennapok

Főként olyan gondolatokat írok, amik foglalkoztatnak. Kérdéseket, amikre választ keresek. Ezek lehetnek művészeti, oktatási, de szociális, esetleg politikai kérdések is.

2010.04.04. 17:30 nagytomsky

Város Napja

A tavalyi Város Napja talán a legemlékezetesebb az eddigiek sorában. Akkor rendeztük a Hamza Studioval az Önarckép című kiállítást; ezen szerepelt velünk először Kowa mester.

Azóta eltelt egy év, azóta egy kiállítást rendeztünk, azt is még augusztusban. Bevallom, kicsit hiányérzetem is van; másrészről megmost tényleg nem hiányzott a nagy rendezkedés.
Ettől függetlenül a programokban idén is szerepeltünk. A mi feladatunk volt a gyerekek aszfaltrajzolását koordinálni a Lehel vezér gimi előtt. Bevallom, nem volt túl komoly a feladat; a gyerekek lelkesen jöttek, tulajdonképpen önkiszolgálva magukat krétákkal. Nekünk csak össze kellett szedni utánuk. Apropó: nekünk. Csak Farkas Edit ás én voltunk a Studioból, valamint egy hozzánk közel álló csoportból jött egy srác, a Fejős Laci. (Neki most van kiállítása a Könyvtárban; ajánlom mindenkinek!) Arra jó volt, hogy megint megjelent a nevünk és "köztudatban" vagyunk. (Na jó, aki olvas rendszeresen tudja, hogy a látszat ellenére sem tétlelnkedünk.)

A feladatot könnyedén vettük, bár mikor megérkezett a családom Evelin ébredése utá, hirtelen a közrabszolgából átvedlettem apává és onnantól kezdve nem voltam hajlandó mást csinálni, csak velük foglalkozni.
Felbojdult a város. Megpróbáltak sok-sok programmal, sok helyszínen munkálkodni, megmozgatni a lakosságot. Ez nem tudom mennyire tudható be a fejlődésnek és mennyire a választásoknak, azt nem tudom. Minden esetre örültem a forgatagnak.
Evelin leginkább a sebtiben felállított játszótérnek és természetesen az aszfalt rajzolásnak örült legjobban. Én meg nem voltam rest izomból fényképezni az eseményeket.
Nekem nagy élmény volt látni a gyerekek mellett a felnőtteket, fiatalokat is, hogy minden kényszer nélkül boldogan rajzoltak hol a gyerekeik mellett, hol helyett, de olyanok is akadtak, akik gyermek nélkül álltak neki a munkának. Mi ez, ha nem bizonyíték arra, hogy az alkotás magában hordozza a boldogságot?!

Szólj hozzá!

Címkék: jászberény város napja aszfalt rajz


A bejegyzés trackback címe:

https://nagytomsky.blog.hu/api/trackback/id/tr931894215

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása