A nem mindennapok

Főként olyan gondolatokat írok, amik foglalkoztatnak. Kérdéseket, amikre választ keresek. Ezek lehetnek művészeti, oktatási, de szociális, esetleg politikai kérdések is.

2010.03.19. 16:00 nagytomsky

Csirketámadás

Nem tudom, olvastátok-e a mainstream és az underground médiában, hogy mi történt (már megint) kis városkánkban.
Igen, a hír igaz: egy háromgyerekes anyuka leütötte a postást egy fagyaztott csirkével... Akár kabaréjelenet is lehetne, de nem az.

Nézzük, mi a valós tényállás ezen esetben, merthogy természetesen a sok átvett hír sokat torzult a médiában és össze-vissza beszélnek.

Az anyának anyagi gondjai voltak az utóbbi hónapokban. Állítólag már kéregetett ő is és a gyerekek is. Ezt az ugyan abban a panlban lakóktól lehet tudni.
Írt saját magának egy ajánlott levelet, majd kiírta a posta ládájára a postásnak, hogy jöjjön fel, mert nem tud lemenni a gyerekek miatt. A terv az volt, hogy majd a postástáskában lakozó pénzeket zsákmányolja el, hiszen ezekben a napokban aktuális a nyugdíjak házhoz szállítása. Ehhez persze a jól megtermett postással kellett megbírkóznia.
Mikor a szerencsétlen áldozat matatott a táskájában, lesújtott a pipivel. Azért gondoljatok bele; egy ilyen fagyasztott csirke ilyenkor kődarabként funkcionál, elég súlyos sérülést tud okozni. Nem olyan vicces ez.
Tán még bocsánatot is kért a postástól, hivatkozva az ő és családja nehéz anyagi körülményeire. A postás NEM ájult el, ellenben leszaladt a panel alatt lévő élelmiszer boltba, hogy hívjanak mentőt és rendőrt. Na, aztán lehet, hogy a mentőben elájult a vérveszteség miatt, de ez már csak az én ötletelésem, hogy védjem az újságírókat.

Természetesen az anyát őrizetbe vették és előre kitervelt rablótámadás miatt valószínűleg megkapja amit érdemel. A gyerekeit sajnálom, de őket nagyon. Bár, ha bolond volt anyu, akkor lehet, jobb is így. Ezt nem tudhatom...

Minden esetre nekem szembe tűnik, hogy az elmúlt években mind több a jászberényi vonatkozású "bombahír"... Nagyon sajnálom. A tavalyi HVG nem tudom melyik számában azt a számot hozták ki az okosok, hogy egy százalékkal verjük Ózdot a bűntények tekintetében. EBből aztán volt is nagy kalamajka. A helyi rendőrparancsnok beszámolóüját nem fogadta el a város (papíron megdorgálták), de aztán kéz a kézben haladtak tovább.

Ha emlékeztek még pár éve a Taczman gyilkosságra.. tán az csapta ki először a biztosítékot 2006-ban.
Aztán volt a papunk melegpornó botránya tavaly, idén pedig már a csirkés buli sem az első. Országos balhét kavart városunk büszkesége, Hagyó úr is.

Aztán idén egy szintén országos horderejű szomorú esetünk is volt, mikor a Belvárosi suli hetedik osztályos tanulója a tesi órán rosszul lett és meghalt.

Szerencsére egy-két pozitívum is történik; pl Ricsivel, a tüdő átültetett kisfiúval. Úgy néz ki, ő már jobban van.
A másik nagyszerű dolog pedig az Olimpiai szereplésünk, ahol is jászberényiek szereztek immáron nem először pontokat Magyarországnak a Téli Játékokon.

Így hirtelen ennyi... megéri?
 

Szólj hozzá!

Címkék: csirke postás jászberény fagyasztott csirke


A bejegyzés trackback címe:

https://nagytomsky.blog.hu/api/trackback/id/tr971852519

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása