A nem mindennapok

Főként olyan gondolatokat írok, amik foglalkoztatnak. Kérdéseket, amikre választ keresek. Ezek lehetnek művészeti, oktatási, de szociális, esetleg politikai kérdések is.

2009.09.09. 15:09 nagytomsky

40-50

A héten már komolynak mondható munka folyik. Szakmai. Most épp a geometrikus és lírai absztrakt művészetek varázslatos világára igyekszem felhívni a figyelmet. Észre sem veszik és a tudat alá beférkőzik ez az új - számukra ismeretlen műfaj.

A feladat roppant egyszerű. A suli 50 éves, a szakképzés (erősáramú) pedig 40. A szakmai oldalt jelen esetben a geometria jelképezi, így a 40-es képeken csak derékszögű rendszerben lehet dolgozni.
Az 50-es az iskolát - a szabad gondolkodást jelképezi, így a képeiken is szabadon áramló formákat, íveket, görbe vonalakat szabad csak használniuk. Ebből lesz a lírai kompozíció.

Azt vettem észre, hogy még ha először nem is értik, hogy mire is jó ez a feladat, ahogy egyre mélyebbre ásnak a munkában, úgy kezdik egyre élvezni a feladatot. A végeredmény még nem látszik, de kristályosodik. Jó lesz! Mindenkié!! Ez a nagy szó!

Technikaként a tollat jelöltem meg; tehát színes golyóstollakkal dolgoznak, ami szintén egy újdonság. Nekik. :)

Ebből a munkából kiállítás lesz hamarosan. Válogatunk majd serényen. Remélem lesz felajánlás is az ügyesebbek számára. Hajrá vállalkozók; nálam lehet jelentkezni! Nemes a cél: diákok számára gyűjtünk!

Lesz nagy és sok buli október közepén. Épp készül a meghívó is. Ehhez festettema már prezentált képet is. Na de. Azóta tovább folytattam és új elemek kerültek a vászonra csak azért, hogy a hatás inkább mai, hétköznapi legyen. Remélem sikerült:

A magyar iskolákba is beférkőzik a H1N1. Ijesztő. Mégis úgy érzem, hogy a média által felfújt pánik keltésről van szó. Természetesen veszélyes a kór (mint minden kórság), különösen annak fényében, hogy képes nem csak télen és nyálas időben, hanem napsütésben, nyáron is fertőzni, stb...
Na de! Ne úgy állítsuk már be ezt a betegséget, hogy ez ilyen-olyan-amolyan gyilkok kór. Mert akkor ki se teszem a lábam és joggal nem veszem fel a munkát és a gyerek is joggal nem jöhet iskolába... Ezen a betegségen is ugyan úgy túl lehet esni, mint egy "átlag" influenzán. A lakosság nem hihetetlen százalékokban betegszik meg és nem is hullik, mint a légy. Ez nem ugyan az, mint a pestis. (Mellesleg arra is, erre is van gyógymód.)

Nem azt mondom, hogy nézzük levegőnek a betegséget, csak azt, hogy kezeljük helyén a dolgokat. Ilyen alapon, ha tüsszögök kettőt és ezt a családom is megteszi, jöhetne a média és beszámolhatna az eseményekről... "A ragály újra támad" címmel a címlapokra kerülhetnék ilyennel ezen a gondolatmeneten. Pedig csak egy nátháról van szó, ami többszörösen érinti az embereket, mint a H1N1.
 

1 komment

Címkék: média rajz festmény iskola jubileum h1n1 liska


A bejegyzés trackback címe:

https://nagytomsky.blog.hu/api/trackback/id/tr321371123

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kismaci86 · http://kismaci86.blog.hu 2009.09.09. 20:14:10

Szia! Hát sokkal de sokkal jobb így a kép :) vagyis nekem sokkal jobban tetszik így :)
süti beállítások módosítása