A nem mindennapok

Főként olyan gondolatokat írok, amik foglalkoztatnak. Kérdéseket, amikre választ keresek. Ezek lehetnek művészeti, oktatási, de szociális, esetleg politikai kérdések is.

2010.06.05. 22:00 nagytomsky

Trianon

Nem vagyok radikális! Ezt az elején érdemes leszögezni.

Most, így a trianoni évforduló és a Nemzeti Összetartozás napján (napja után) azért mégiscsak összetorlódtak annyira az események, hogy minden jóérzésű magyar állampolgárban kell, hogy nyomot hagyjon.

A trianoni békekötés a leggyalázatosabb békék közül való volt. Azt gondolom, hogy példátlan az, hogy egy ország kétharmadát elcsatolják... és elvárták, hogy ebbe nyugodjunk bele, sőt, tapsoljunk neki.

Nem tudom, miféle titkos paktumok zajlottak a háttérben, de a nemzeti gyászt a komcsik nem nagyon engedték "kibontakozni", sőt; azt is letagadták, hogy a határainkon túl élnek még magyarok. Természetes, hogy mikor megszűnt a kényszer, minden elfojtott düh kitört. Mindez a napokban, a 90 éves évforduló kapcsán újra "aktuális"; holott a 90 év minden napján aktuális kellett volna, hogy legyen.

Megértem a szlovákokat, a románokat, horvátokat, szlovéneket, szerbeket, ukránokat is, akik nagy-nagy örömmel zárták a háborúkat. Ők vannak többségben... mi kisebbségben a kérdést illetően. A szövetséges hatalmak úgy értelmezik a dolgot, hogy több embernek tettek jót, mint ahánynak rosszat. Ők biztos elégedettek a döntéssel. Az, hogy erre mit mond a kisebbség, az őket nem igazán érdekli.

Mert a kisebbség (mi magyarok) kis lépéseket tesz. Felszólal, tiltakozik... de nincs foganatja így. Meg sehogy sem így 90 év elteltével, az Unióban pláne. Az Unió pont arról kéne, hogy szóljon, hogy "Európa határok nélkül". Persze ez a nagy ellenségeskedés ennek pont az ellentété fogja szülni.

Ez egy szomorú sztori, melynek nincs megoldása; azaz nagy háború (Világháború) nélkül tutira nincs. Az meg kinek hiányzik?! Neked hiányzik, hogy elmenj lövöldözni, miközben a családoddal is lehetnél?

Szólj hozzá!

Címkék: trianon


A bejegyzés trackback címe:

https://nagytomsky.blog.hu/api/trackback/id/tr922059388

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása