A nem mindennapok

Főként olyan gondolatokat írok, amik foglalkoztatnak. Kérdéseket, amikre választ keresek. Ezek lehetnek művészeti, oktatási, de szociális, esetleg politikai kérdések is.

2010.05.02. 21:23 nagytomsky

Érettségi

Holnap reggel érettségi. Magyar... Ahogy azt mi vén rókák tapasztalt versenyzők megszokhattuk...na abból már nem eszik a mai kor gyermeke, amit mi megkaptunk: Három téma "oszt dógozd ki!"

Már töltögetni kell és az egyik szövegről kell írni véleményt... Basszus, teljesen lementek minusz íku-ba... Régen azért az elvárás volt, hogy emlékezz valamellyest a versre, regényre, novellára - de minimum tudd, hogy az adott író hol született, mikor és mik voltak életének főbb állomásai. Mára ez odáig torzult, hogymondj véleményt arról, hogy a mai fiatalok már csak az interneten olvasnak baromságokat és nem vesznek kezükbe könyvet...

Na, hát kíváncsi leszek a holnapi témákra...

Az a legviccesebb, hogy az új érettségin átesett diákok okoskodva magyaráznak aztán, hogy "igen, könnyű volt, mert..."
Mert olyan okos vagyok, hogy még önálló véleményt is tudok (?) írni egy orrom alá tolt szövegről. Ez aztán a teljesítmény. Emiatt aztán kár lehúzni négy évet egy középiskolában...
Lehet jobb lenne, ha kertet ásatnának velük négy évig; ezt az érettségit az után is meg tudnák írni (ötösre) és még dolgoznának is!

Szólj hozzá!

Címkék: érettségi magyar érettségi


A bejegyzés trackback címe:

https://nagytomsky.blog.hu/api/trackback/id/tr761969672

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása